Thai Beef Salad

Steak af klump

50 Min

kcal 362 pr. pers
Protein 39,2g
kulhydrat 23,3g
Fedt 16g

Ingredienser:

SALAT
• 130g spidskål*
• 130g blandede salatblade
• 1/2 rødløg
• 1/2 agurk
• ½ rød peberfrugt
• ½ mango
• 100g sukkerærter
• 2 Forårsløg
• 1 håndfuld friske koriander

DRESSING

• 1fed hvidløg
• ½ rød chili
• 1spsk ingefær
• 1 lime (saft og skal)
• 4spsk soja
• 2spsk fishsauce
• 1spsk sesamolie (vindruekerneolie/olivenolie kan også bruges)

KØD

• 2stk (300-330g) limousine steak klump**
• Salt
• 1spsk olivenolie
• 1tsk smør
• Sort peber, friskkværnet

VALGFRI TOPPING

• Saltede cashewnødder og peanuts
• ½ rød chili, hakket (hvis man ønsker salaten ekstra spicy)
• Lidt friske mynteblade

* Til de meget sultne, tilføj nudler til salaten, det smager skønt og passer perfekt til en Thairet som denne. Kog 100g nudler som anvist på pakken. Skyld dem under koldt vand og bland dem sammen med spidskålen.

**Tag gerne kødet ud af køleskabet 45-60min før tilberedning. Kødet tager på ingen måder skade, du opnår kun et endnu bedre stegeresultat. Placere kødet på en tallerken og dup det med et stykke køkkenrulle. Salt kødet herefter godt.

Sådan gør du:

SALAT
Snit spidskålen i meget tynde strimler, bland det sammen med mixet salatblade.
Snit resten af grøntsagerne i ønskede størrelser. Bland herefter hele salaten sammen.

DRESSING
Pres hvidløget, finhak chilien, riv ingefæren fint, riv skallen på limen og pres saften ud.
Bland nu alle ingredienserne sammen i en lille skål. Det er kun en fordel at lave dressing i god tid, da den opnår endnu mere smag jo længere tid ingredienser trækker.

KØD
Tænd max op for en pande med olie (brug gerne en pande med tyk bund). Når panden er helt varm giver du steakene 1min på den ene side, når du vender kødet og givet dem det sidste minut på den anden side, tilføjer du 1tsk smør. Hæld gerne smørret over kødet når det er blevet gylden brun. Tag straks bøfferne af panden når de har fået 1min på hver side. Placere dem på en tallerken, giv dem friskkværnet peber og lad dem hvile utildækket i 10min.

Server evt. salaten i dybe skåle med spisepinde til. Hvis der skal kræses lidt ekstra om din Thai beef salad kan du toppe den med saltede cashewnødder og peanuts, evt lidt frisk chilli og mynte blade.

Danske bøffers mere end 200 andelshavende landmænd

Gør sig hver dag umage så du kan få det bedste kød