Portobelloburger med limousinebøf

og stegte padron pebre

60 min.

475kcal pr. pers
Protein 39,5g
kulhydrat 25,4g
Fedt 22,9g

Ingredienser:

PERSILLEDRESSING
• 1håndfuld kruset persille
• 1fed hvidløg
• 200g Cremefraiche 5%
• 2spsk citronsaft
• Salt
• Sort peber

ÆRTEDIP

• 180g frosne ærter
• 1 lille fed hvidløg
• 2spsk citronsaft
• 180g Cremefraiche 5%

PANDRON PEBER
• 1 pk padron peber*
• 1 tsk olivenolie
• flagesalt

BØFFER
• 500-520g hakket limousinekød 8-10%
• 1spsk olivenolie
• salt
• Sort peber

TILBEHØR MM.
• 2 store tomater
• 1 gul/rød peberfrugt
• 1 syltede/ frisk rødløg
• 2 burgerboller
• 4 portobellosvampe
• 8 blade crispysalat (eller din favorits salat)
• 4spsk grov sennep

* 200-300g rød snack kan også bruges. Drys dem under stegning med lidt chilliflager og saltflager.

Sådan gør du:

PERSILLEDRESSING
• Hak persillen fint og kom det i en lille skål sammen med presset hvidløget og de andre ingredienser.
• Rør det hele godt sammen til en dressing.

ÆRTEDIP
• Kom ærterne i en si og skyld dem kogende vand til de er optøet.
• Kom ærterne i en minihakker, pres hvidløget heri og tilføj resten af ingredienserne. Hak det hele til en lidt grov ærtedip.

PANDRON PEBER
• Kom pandron peber på en pande med olivenolie. Steg dem til de har fået godt med farve.
• Drys flagesalt over dem og hæld dem i en skål.

BØFFER
• Fordel kødet i 4 lige store klumper. Bank nu hver klump kød imellem dine hænder ind til kødet har samlet sig helt. Form nu 4 hakkebøffer.
• Varm en pande op på fyld blus med olie på. Steg bøfferne i ca. 1,5-2min på hver side for at opnå saftige bøffer med en flot stegeskorpe, kom dem herefter over på en tallerken.

TILBEHØR MM.

• Skær tomat, peberfrugt og løg i ringe.
• Halvere burgerbollerne og rist dem i ovnen/ på en brødrister.
• Kom portobellosvampene på panden der har været brugt til peberfrugterne. Giv dem en lille klat smør hvis det er nødvendigt. Brun dem lidt på begge sider. Giv dem endelig ikke for meget, der skal stadig være bid i dem.
• Opbyg nu fire portobelloburger med de lækre ingredienser. Lad en ½ burgerbolle være din bund og en portobellosvamp være din top på burgeren.

TIP* Elsker du en klassisk burger så skift ærtedip, persilledressing og peberfrugt ud med fx ketchup, remolade og syltede agurker. En skive cheddarost funger også super godt i en portobelloburger.

Danske bøffers mere end 200 andelshavende landmænd

Gør sig hver dag umage så du kan få det bedste kød