Limousineracen

Dansk kød med samvittighed

Vi har gjort os umage i halvandet år,

- så du kan få det bedste kød

Dyrene går på græsarealer halvdelen af deres liv. Det er altid et årligt højdepunkt for avlerne at lukke dyrene på græs. Sommerhalvåret hvor dyrene går på græs styrker dyrenes muskulatur og er derved også godt for kødproduktionen. Samtidigt nyder dyrene at komme ud på de store naturrige græsarealer. 

Når efteråret er begyndt er det også en glæde for avlerne at få dyrene ind i stalden igen, så dyrene er beskyttet mod kulde og det våde vejr.

Andelshaverne som leverer kød til Danske Bøffer leverer en ensartet kvalitet hver gang, som du kan stole på. 

Tyrekalvene bliver cirka 12-14 måneder gamle og kvierne mellem 12-18 måneder. De er blevet plejet af Danske Bøffers andelshavere, både når de er på græs og i stalden. 

Dyrene bliver passet og fodret efter Danske Bøffers koncept, så du kan være sikker på, at dit kød smager ens hver gang. Danske Bøffer er rigtig stolte af dette koncept. Herunder kan du se en lille film om Mathias som leverer til Danske Bøffer.

Limousineracen

Limousinekvæget stammer oprindeligt fra Frankrig og er den mest udbredte kødkvægsrace i Danmark.

Udbredelsen skyldes Limousines gode kælvnings- og produktionsegenskaber. Typisk får Limousinens livskraftige kalve ved lette fødsler, hvilket er til gavn for både mor og kalvs velfærd.

 

Limousinekød

Limousinekød er kendetegnet af mørhed, magerhed og saftighed. Det skyldes at kødet har korte kødfibre og kun lidt fedtmarmorering. Kødets stegetid er 20 procent kortere end ved andet kalve- og oksekød. Derved bibeholder du både smag og mørhed.