Hjemmelavet Bearnaise Sauce

Verdens bedste sauce

30 min.

Antal: 3

Ingredienser:

Ingredienser
• 250 g Smør Jo bedre smør, jo bedre bearnaise sauce
• 3-4 Spiseskefulde god hvidvinseddike
• 3-4 Spiseskefulde hvidvin Kan erstattes med vand
• 1-2 Skalotteløg
• 1 bundt estragon eller 2 spsk. tørret - skal det laves fra bunden
spenderer du 15 spir på frisk estragon
• 1 Lille håndfuld kørvel - kan evt. udelades
• 3-4 Æggeblommer
• Evt. lidt citronsaft, hvis du foretrækker din bearnaise SYRLIG!
• Salt
• Hvid peber Har du ikke hvid peber, bruger du bare sort
• Cayenne peber

Sådan gør du:

• Klar smørret ved langsomt at opvarme smørret i en kasserolle
• Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og
det hvide bundfald kasseres
Bearnaiseessens
• Stokke fra den friske estragon, eddike, hvidvin, finthakket løg, lidt salt
og peber kommes i en gryde og koges ind til lidt under halvdelen er
tilbage
• Si essensen over i en ny kasserolle
Samling af Bearnaisesaucen
• Du kan nu vælge en af to veje: Den tøsede hvor du pisker saucen
sammen i en gryde over et vandbad for at undgå at saucen skiller

eller den hårde måde direkte på kogepladen på absolut laveste varme
(!) Jeg foretrækker selvfølgelig… vandbad:)
• Pisk æggeblommerne i gryden med essensen til det skummer og
tykner lidt
• Pisk herefter smørret i en skefuld ad gangen til at starte med (6-7
skefulde) og derefter i en tynd tynd stråle
• Umiddelbart før servering smages til med citronsaft, salt, peber og lidt
cayennepeber
• Til sidst tilsættes de hakkede estragonblade og evt. kørvel
• Server!

Danske bøffers mere end 200 andelshavende landmænd

Gør sig hver dag umage så du kan få det bedste kød